روغن های گیاهی بهترین دوست موهای ما هستند به شرط آن که نوع مناسبی از
آنها را با توجه به نوع موهای خود، انتخاب کنیم. در این مقاله برخی از
مفیدترین روغن های گیاهی برای انواع مختلف مو معرفی شده اند که عبارتند از:
- موهای نازک
استفاده از روغن رزماری شیوه ای مفید برای مراقبت از موهای نازک است. از آنجا که تارهای نازک مو غبار و آلودگی بیشتری جذب می کنند، این روغن می تواند به تمیز کردن پوست سر کمک کند. همچنین روغن معطر رزماری با تحریک کردن پیاز مو از ریزش مو جلوگیری می کند. برخی از متخصصان داروهای گیاهی معتقدند که این روغن از سفید شدن زودهنگام موها پیشگیری می کند. روغن رزماری سرشار از کلسیم، ویتامین ب و آهن است و به همین دلیل به رفع مشکلات مو و پوست سر مانند شوره سر، چربی پوست سر و موهای مجعد و وزوزی کمک می کند.
- موهای ضخیم
اگر تار موهای ضخیم و کلفت دارید و مرتب کردن آنها برایتان دشوار شده، روغن زیتون بهترین چاره برای شما است. روغن زیتون سرشار از چربی اشباع نشده تک زنجیره ای است که به درمان موهای خشک و آسیب دیده کمک می کند. این روغن گیاهی در عین حال در تقویت و مرطوب نگه داشتن موها نقش دارد.
- موهای ضعیف و حساس
روغن دانه انار به دلیل دارا بودن اسید پونیسیک برای حفاظت از موهای حساس و ضعیف بسیار مفید است. این روغن در عین حال از موها در برابر آلودگی های شیمیایی و محیط زیستی مراقبت می کند. همچنین روغن بادام نیز یک ترکیب گیاهی مفید برای مراقبت از موها در دوران سالمندی است. ماساژ دادن پوست سر با روغن بادام به تحریک جریان خون در عروق این ناحیه کمک می کند و اکسیژن را به پیازهای مو می رساند. این کار در عین حال موها را درخشان می کند.
- موهای آسیب دیده
روغن آووکادو منبع غنی از اسید آمینه ها و پروتئین ها است و به همین دلیل برای درمان ریزش مو، شوره سر و سستی تارهای مو، بسیار مفید است.
خدابردی کلوی سازنده این دارو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: این دارو با بازگرداندن نیروی از دست رفته، بدن را به وضعیت فیزیولوژیک اولیه باز می گرداند و این به معنای حفظ نیروی جوانی در ابعاد سیستماتیک است.
وی افزود: این دارو کاملا ایرانی است و با استفاده از آن زخم ها در بدن ترمیم می شود.
عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در مورد نحوه عملکرد این دارو گفت: در بیماری های مزمن مانند دیابت سیستم ایمنی بدن دچار نقص می شود به همین دلیل بدن نمی تواند زخم های ایجاد شده را به خودی خود درمان کند.
کلوی افزود: درصورت بروز زخم در بدن هرفرد سالم، سیستم ایمنی بدن آن را ترمیم می کند و این در حالی است که بدن افراد سالخورده و یا افراد دچار بیماری دیابت، قادر به درمان زخم ها نیست از این رو زخم به آهستگی گسترش می یابد به طوری که گاهی زخم در بدن افراد دیابتی منجر به قطع انگشت ها و یا پاهای فرد بیمار می شود.
وی خاطرنشان کرد که این دارو با استفاده از گیاهان دارویی ساخته شده و قادر است سیستم ایمنی بدن را بازسازی کند. این دارو در ایران تولید وثبت پتنت (ثبت اختراع) نیز شده است.
از این درب عروس و داماد وارد می شوند و از درب دیگر دعوت شدگان.
ملا از درب دعوت شدگان وارد شد.
در آنجا هم دو درب وجود داشت و اعلانی دیگر:
از این درب دعوت شدگانی وارد می شوند که هدیه آورده اند و از درب دیگر دعوت شدگانی که هدیه نیاورده اند.
ملا طبعا از درب دومی وارد شد. ناگهان خود را در کوچه دید، همان جایی که وارد شده بود!
...
این داستان حکایت زندگی ماست. کسانی را به زندگی مان دعوت می
کنیم (رابطه هایی را آغاز می کنیم) اما وقتی متوجه می شویم از آنها چیزی
عایدمان نمی شود، رابطه را قطع و افراد را به حال خودشان رها می کنیم.
روابط عاطفی ما چیزی بیشتر از الگوی حاکم بر مناسبات تجاری و اقتصادی نیست.
عشق بر مبنای ترس و ضعف محاسبه گر است. اگر محبتی می کنیم توقع جبران داریم.
دوست داشتن های ما قید و شرط و تبصره دارد. حساب و کتاب دارد. اگر کسی را دوست داریم به خاطر این است که لیوان نیازمان پر شود. اگر رابطه ای سود آور نباشد آن را ادامه نمی دهیم.
چه ستمگر است آنکه از جیبش به تو می بخشد تا از قلب تو چیزی بگیرد...
برای پختن سیب زمینی، اول بگذارید آب جوش بیاید. سپس سیب زمینی ها را با مقداری نمک به آن اضافه کنید. به این صورت سیب زمینی ها بعد از پختن، ترک بر نمی دارند و سالم می ماند.
برای این که چربی های داخل مایکروفر از بین برود، می توانید یک پیمانه جوش شیرین و مقداری آب را داخل مایکروفر گذاشته و حدود 20 دقیقه حرارت بدهید. این شیوه راحت ترین و سریع ترین راه برای از بین بردن چربی ها و بوی غذا از مایکروفر است.
اگر قیچی شما کند شده آن را دور نیندازید، بلکه با آن چند ورق آلومینیومی یا کاغذ سمباده را ببرید. این کار باعث تیز شدن تیغه قیچی خواهد شد.
برای برطرف کردن خش از روی شیشه عینک یا دیسک های فشرده از خمیر دندان معمولی یعنی خمیر غیر ژل استفاده کنید. کمی از خمیر دندان را با دستمال نرم و با ملایمت روی سطح مورد نظر مالیده و سپس با دستمال مرطوب آن را پاک کنید.
اگر کاشی و سرامیک شما رسوب گرفته می توانید در یک ظرف مقداری آب گرم ریخته و به آن یک چهارم پیمانه جوش شیرین، نصف پیمانه سرکه و یک پیمانه آمونیاک اضافه کنید و با آن کاشی و سرامیک را تمیز کنید. همچنین اگر روی کاشی و سرامیک ها شوره زده، با دستمال آغشته به سرکه روی سطوح را پاک کنید تا شوره ها از بین بروند.
حتی کاوشگر ویجر وان که در فضا در حال گردش است به این کانالها برای ارجاع داده ها به زمین وابسته است. اما شلوغی این شبکه به اندازه ای با سرعت در حال افزایش است که باعث شده این کانالها از عهده کار خود بر نیایند. دو آنتن ماهواره هم اکنون برای داده های اضافی در استرالیا در حال ساخت است اما یک محقق از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی چاره ای اندیشیده است.
پنجشنبه گذشته در یک سخنرانی در کنفرانس فضائی AIAA در پاسادنای کالیفرنیا اولیانگ چنگ راهی برای سبک کردن این شلوغی پیشنهاد کرد مبنی بر این که یک ابر رایانه با بشقابهای مربوط به آن در کره ماه ساخته شود. این ابر رایانه قمری نه تنها بار سنگین وارد بر تشکیلات کنترل سفینه ها در زمین را سبک خواهد کرد بلکه قدرتی رایانه ای برای مرحله اول صنعتی سازی کره ماه و گسترش سکونت در آن را به ما خواهد داد. او گفت که ابر رایانه قمری باید در آن روی دیگر ماه در عمق یکی از دهانه های آتشفشانی نزدیک یکی از قطبها ساخته شود. این کار ابر رایانه را قدری از نوسانهای شدید درجه حرارت در کره ماه مصون خواهد ساخت و به آن این اجازه را خواهد داد تا با آب یخ قطبی خود را خنک بسازد.
علاوه بر تقویت توانائی های ایجاد مخابرات فضابرد، یو اس سی USC می گوید که بشقابهای موجود در کره ماه با بشقابهای کره زمین یکی خواهند شد که قابلیت برابر کردن چند تلسکوپ را به یک تلسکوپ عظیم به وجود خواهد آورد. ساختن هر چیزی در کره ماه چالشی است بزرگ اما به وجود آوردن مرکز اطلاعات و داده ها بصورت قطعات مجزا از لحاظ رایانه ای وضعیت را بهتر خواهد کرد. شرکتهائی مانند اچ پی و آی بی ام یک مرکز داده را به صورت قطعاتی که به یکدیگر وصل می شوند در محل ساخت همان مرکز می سازند. انتقال این قطعات به کره ماه احتمالا آسانتر از ساختن کامل یک ابر رایانه در کره ماه خواهد بود.
سخنگوی بخش نظافت و فضای سبز این فرودگاه اعلام کرده از این حیوانات برای خوردن چمن و علف های هرز محوطه ای از فرودگاه که کار هرس و کوتاه کردن چمن ها در آن دشوار است، استفاده خواهد شد.
همچنین در آگهی ذکر شده به دلیل محصور بودن به وسیله نرده، بزها مشکلی برای گردش در گوشه و کنار آن نداشته و جان آنها در خطر نخواهد بود!
طبق گزارش روابط عمومی فرودگاه شیکاگو، اجتناب از آلودگی ایجاد شده در اثر استفاده از چمن زن های مکانیکی، یکی دیگر از دلایل این اقدام است.
گفتنی است فرودگاه سانفرانسیسکو نیز بتازگی تعدادی بز برای امر مشابه خریداری کرده و فرودگاه آتلانتا سال هاست از همین روش برای کوتاه کردن چمن ها استفاده می کند.
شکر ایزد فن آوری داریم
صنعت ذره پروری داریم
از کرامات تیم ملی مان
افتخارات کشوری داریم
با "نود" حال می کنیم فقط
بس که ایراد داوری داریم
وزنه برداری است ورزش ما
چون فقط نان بربری داریم
می توانیم صادرات کنیم
بس که جوک های آذری داریم
برف و باران نیامده ؟ به درک
ما که باران کوثری داریم!
گشت ارشاد اگر افاقه نکرد
صد و ده تا کلانتری داریم
خواهران ! از چه زود می رنجید؟
ما که قصد برادری داریم
ما برای ثبات اصل حجاب
خط تولید روسری داریم
چاقی اصلا اهمیت دارد؟
ما که ژل های لاغری داریم
ما در ایام سال هفده بار
آزمون سراسری داریم
این طرف روزنامه های زیاد
آن طرف دادگستری داریم
جای شعر درست و درمان هم
تا بخواهی دری وری داریم!
ملت و دولتی به این خوبی
دشمنانی به آن خری داریم
چند تا شعبه بانک و دانشگاه
بین مریخ و مشتری داریم
به حقوق بشر نیازی هست
ما که اصل برابری داریم؟
حرف هامان طلاست سی سال است
قصد احداث زرگری داریم
اجنبی هیچکاک اگر دارد
ما جواد شمقدری داریم!
خنده اصلا به ما نیامده است
بس که مداح و منبری داریم!
تا بدانند با بهانه ی طنز
از همه قصد دلبری داریم
هم کمال تشکر از دولت
هم وزیر ترابری داریم!
متن فوق قسمتی از کتاب مرده خواران نوشته مایکل کرایکتون می باشد (نویسنده کتاب پارک ژوراسیک). در واقع این کتاب سفرنامه ابن فضلان به سرزمین وایکینگ ها در سال 300 هجری شمسی است. سفرنامه ای بسیار جذاب و واقعی که ارزش بسیار زیادی به ویژه برای غربیان دارد.
احمد بن فضلان بن راشد بن حماد که در اوایل قرن چهارم هجری تصادفی به سرزمین های شمال اروپا (اسکاندیناوی) گام نهاده است. وی در این سفرنامه با دیدی عمیق و موشکافانه، بدون پیشداوری، به شرح زندگی مردمی می پردازد که تمدن آنها قرنها بعد حتی برای اروپاییان نیز ناشناخته و پر از رمز و راز بود. وی همچون انسان شناسی در قرن جدید زوایایی از روابط اجتماعی ساکنان اسکاندیناوی را تشریح می کند که نشانگر قدرت شناخت و دقت در ارزیابی اوست.
درباره زادگاه و تاریخ تولد ابن فضلان اطلاعی در دست نیست جز اینکه غیر عرب بوده و در آغاز غلام خلیفه المقتدر و احتمالا در سال 295 هجری در دربار خلیفه فردی مقتدر بوده است که خلیفه او را به عنوان سرپرست هیات اعزامی به بلغار برگزیده است هر چند که وی هیچگاه به بلغار نرسید ولی به سرزمینی سفر کرد که حاصل این سفر را در این کتاب می خوانید.
این کتاب سفرنامه ای حیرت آور و مهیج است که لحظه ای نمی توانید آن را از خود دور کنید تا به پایان کتاب برسید.
بازی با رنگ ها
در واقع آنچه که ما از آن خواهیم نوشت، تاثیر رنگ ها بر اشتهای ماست. برخی رنگ ها اشتها را سرکوب می کنند که این مورد برای کسانی که قصد کم کردن کالری را دارند سودمند است. در حالی که سایر رنگ ها سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا می برند.
جذابیت رنگ
اما چرا رنگ ها تا این حد اثرگذار هستند؟ اصولا دو نکته در غذا هست که اشتهای ما را تحریک می کند: رنگ و بو. رستوران دارها و مدرسان آشپزی سال هاست که می دانند جذابیت غذاهای گوناگون با رنگ آنها ارتباط تنگاتنگی دارد. وقتی که در مجله ای صفحات آشپزی را مرور می کنید، احساس گرسنگی به شما دست می دهد و این دلیلی ندارد جز اینکه شکل غذا موجب خروج نورون ها از هیپوتالاموس می شود و حس گرسنگی در ما بیدار می شود.
رنگ های خوراکی و غیرخوراکی
بسیاری از رنگ های سرد به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارند و متخصصان به تازگی موفق به ساخت آن شده اند. با این حال شما کمتر خوراکی ای پیدا می کنید که رنگ هایی مثل آبی را در خود داشته باشد. این رنگ با توجه به تربیت ذهنی ما به هیچ وجه اشتها برانگیز نیست و این موضوعی است که فراریان از چاقی باید به آن توجه کنند و رژیم خود را به نوعی رنگ سرد بزنند.
قرمز: رنگ گرسنگی
رنگ قرمز از لحاظ احساسی فوق العاده قدرتمند بوده و سرشار از انرژی است. این رنگ، سرعت تنفس و فشار خون را بالا می برد و همچنین اشتها را تحریک می کند. به دلیل همین تاثیر اغلب در رستوران ها از رنگ قرمز استفاده می شود. اصولا قرمز رنگی تند و اشتهابرانگیز است که طیف مختلفی از غذاها با آن ارتباط تنگاتنگی دارند. مهمترین رنگ های خوراکی هم از رنگ قرمز نشات می گیرند. همچنین بسیاری از چاشنی ها سرخ رنگ اند. به نظر می رسد مغز ما در برابر این رنگ کاملا تربیت شده است.
نارنجی: از آبگوشت تا آب پرتقال
دانشمندان عقیده دارند رنگ نارنجی، اکسیژن رسانی به مغز را افزایش می دهد، نیروبخش است و فعالیت ذهن را تحریک می کند. نارنجی جز رنگ های گرم و مطلوبی است که به شما احساس راحتی می بخشد. مثلا برای وعده صبحانه استفاده از آب هویج یا آب پرتقال کاملا در خدمت کسانی است که دوست دارند صبحانه مفصل بخورند. زردچوبه به عنوان یکی از اصلی ترین ادویه ها، رنگ نارنجی را به غذا می دهد و همین مساله غذا را خوشمزه تر نشان می دهد. تجربه خوردن آبگوشت، نشان دهنده این است که قوم ایرانی با این رنگ الفت دیرینه دارد.
خاکستری: حالم بد شد!
رنگ خاکستری اشتها را کم می کند و حتی موجب دلزدگی شما از غذا خوردن می شود. به گفته پزشکان متخصص، نکته مثبت این رنگ آن است که موجب کاهش اضطراب و در کنار آن کاهش اشتها می شود. اگر می خواهید خیلی به خودتان سخت بگیرید در محیط خاکستری غذا بخورید. البته این کاری است که باعث می شود خیلی از غذا خوردنتان لذت نبرید؛ به هر حال خود دانید.
سبز: شکموهای سالم
سبز رنگ طبیعت، سلامتی و فراوانی است و طرفداران بسیاری دارد. به دلیل ارتباط رنگ سبز با طبیعت اغلب از آن به عنوان رنگی آرامش بخش یاد می شود و خوراکی های سبز رنگ در باور عمومی سالم و مناسب برای خوردن هستند. اگر شما به رنگ سبز علاقه دارید، می توانید از ترکیبات انواع سبزی های خشک و تازه و انواع صیفی جات در سفره خود استفاده کنید و تا می توانید بدون نگرانی آنها را میل کنید. البته برای برخی از ایرانی ها خوراکی های سبزرنگ اشتهابرانگیز هستند و تازه بعد از قلع و قمع کردن غذای سبز نوبت به غذای اصلی می رسد.
زرد: شادی شیرین
مهمترین ادویه ای که رنگ زرد را به غذا تحمیل می کند، زعفران است که طیفی تند از این رنگ شاد محسوب می شود. به غیر از این روغن های معطر سنتی و کره هم این رنگ را در خود دارند. رنگ زرد محرک اشتهاست چون موجب برانگیختن احساس شادی می شود. جوجه کباب یکی از خوشمزه ترین خوراکی هایی است که به این طیف نزدیک است. این روزها استفاده از فلفل زرد نیز به شدت مورد توجه آشپزها قرار گرفته است چون ترکیب اشتهابرانگیزی به غذا می دهد.
فیروزه ای: یار و یاور لاغرها
رنگ فیروزه ای اشتها را تحریک می کند. این روزها پاستاهای جدیدی به این رنگ تولید شده است اما بیش از آنکه این رنگ تعریف خوراکی داشته باشد، در دکور آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. اگر تصویری شامل دو رنگ فیروزه ای و نارنجی بر دیوار آشپزخانه آویزان کرده و هنگام صرف غذا به آن نگاه کنید، خیلی زود از شر هیکل لاغر و استخوانی خود خلاص خواهید شد.
آبی: لاغری همین جاست
سرمای رنگ آبی، در تضاد با اشتهاست. این رنگ موجب کند شدن متابولیسم شده و اثر آرامش بخش دارد. رنگ آبی به شدت با احساس خونسردی و آرامش همراه است. به دلیل اینکه این رنگ بندرت به صورت طبیعی یافت می شود، اغلب از آن به عنوان کاهش دهنده اشتها استفاده می کنند. بنابراین هنگام غذا خوردن یا آشپزی نباید از این رنگ استفاده کنید. بنا بر توصیه کارشناسان اگر قصد رژیم گرفتن دارید، بهتر است یک لامپ آبی روی سر یخچال قرار دهید تا میل به خوردن را در خود سرکوب کنید. همچنین می توانید از بشقاب یا رومیزی آبی استفاده کنید یا در یک فضای آبی رنگ غذا بخورید؛ البته اگر اضافه وزن دارید.
این یعنی شما هر سنی هم داشته باشید در خطر ابتلا به فراموشی در سال های بعد هستید اما می توانید با استفاده از این راهنما و به کار گرفتن نکته های موجود در این مطلب از ابتلا به فراموشی فرار کنید.
مهم ترین نکته درباره محافظت از مغزتان در مقابل بیماری فراموشی سالخوردگی این است که برنامه ریزی و آن را از همین امروز شروع کنید. درست است که بیماری فراموشی سالخوردگی و سایر مشکلات حافظه ای (مثل آلزایمر) از 60سالگی به بالا شروع می شود اما شما برای محافظت از مغزتان باید از همین حالا اقدامات لازم را شروع کنید.
البته شاید فکر کنید برای جلوگیری از دچار شدن به بیماری های حافظه ای هنوز خیلی وقت دارید اما مطالعات پزشکان انجمن ملی بیماری های اعصاب و روان انگلستان نشان داده در واقع اولین نشانه های کاهش عملکرد نورون های عصبی و سرعت و انتقال رشته های عصبی در حدود 30سالگی شروع شده و در 40 سالگی آرام آرام تخریب سلول های مغزی آغاز می شود.
البته فراموشی اتفاق عجیبی در انسان نیست و همه انسان ها برخی مسایل را از خاطر می برند و این یک اتفاق طبیعی است. اما بیماری فراموشی حالتی است که در آن فرد تقریبا همه چیز را از یاد می برد و ذهن او مثل تخته سیاهی می شود که هرچه روی آن بنویسد، فوری پاک می شود.
خوشبختانه شما می توانید برای جلوگیری از این مشکل کارهای زیادی برای کمک به مغزتان انجام دهید، برای مثال هر اقدامی که به تقویت قلب شما بینجامد به مغز شما هم کمک می کند. قلب شما خون را به تمام بدن پمپاژ می کند و اکسیژن را به تمام بافت ها می رساند و طبیعی است که مشکل در کار قلب باعث اختلال در رساندن اکسیژن به بافت ها (وبافت مغز) و مشکلات بعدی می شود.
درباره سایر مشکلات حاشیه ای، باید گفت براساس مطالعات انجام گرفته بیشتر افراد جوانی که مبتلا به دمانس و فراموشی و مشکلات ذهنی، اضافه وزن، بیماری دیابت، یا افرادی که دچار سکته مغزی می شوند سه برابر دیگران دچار فراموشی پیری یا آلزایمر می شوند.
این نکته ها نشان می دهد که شما با رعایت کردن بهداشت می توانید مانع ابتلای خود به فراموشی در سال های بعد شوید. تا می توانید از ذهن تان استفاده کنید، بخوانید و بعد آنچه را که خوانده اید برای خودتان تکرار کنید، از تخیلات خودتان بنویسید، نقاشی کنید و بازی های ذهنی انجام دهید.
● پنج نشانه و راه حل که نمی گذارد در آینده فراموشی بگیرید
این پنج راه حل به شما کمک می کند تا از ماده خاکستری مغزتان علیه پیر شدن محافظت کنید.
1 -نوع دست دادن:
دست دادن قوی، نشان دهنده قدرت شماست، اما حواس تان باشد که این موضوع نشان دهنده احتمال کمتر ابتلای شما به آلزایمر در آینده است. در واقع اگر قدرت دست شما زیاد باشد احتمال کمتری دارد که به آلزایمر دچار شوید. برای آنکه قدرت خود را بسنجید می توانید دمبل هایی به وزن یک دهم وزن خودتان را در هر دست بگیرید و با آنها حرکت کنید. اگر نتوانید 25 متر را با این وزنه ها در دست طی کنید، یعنی احتیاج به تمرینات قدرتی دارید.
2 -وضعیت سلامت لثه ها:
لثه های خونریزی دهنده به معنای افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر در آینده است. مطالعات نشان داده افرادی که دچار مشکلات لثه هستند و بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی کنند به احتمال بیشتری در آینده دچار مشکل از دست دادن حافظه و مشکلات شناختی می شوند. رابطه قوی هم میان سلامت لثه ها و سلامت قلب وجود دارد و شاید همین عدم سلامت قلب در افرادی که دچار مشکلات لثه هستند علت مشکلات حافظه ای در آینده باشد.
3 -فعالیت های شوک آور برای مغز
بعضی انسان ها سورپرایز شدن را دوست دارند و بعضی نه، اما مطمئن باشید که مغز همه انسان ها سورپرایز را دوست دارد. در واقع مطالعات پژوهشگران دانشکده «یو سی ال ای» نشان داده که قرار گرفتن در مقابل مسایل سخت و یک معما و حل یک مساله می تواند مانع از تخریب پروتئین های خاص در مغز شود. حل جدول کلمات متقاطع و سودوکو ذهن شما را به چالش می کشد، سپس سعی کنید در کارتان هم تنوع ایجاد کنید و به حل مسایل کاری بپردازید.
4 -خوردن سبزیجات:
بهترین کمک تغذیه ای که می توانید به مغزتان بکنید، خوردن سبزیجات غنی از فولات و در کل خانواده ویتامین های B است. افزایش فولات در رژیم غذایی باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری های آلزایمر و دمانس می شود. برای همین بهترین کار این است که سبزیجات، ماهی، قهوه و زردچوبه را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
5 -ضربه های مغزی:
هرگونه ضربه واردشده به سر می تواند احتمال ابتلا به دمانس در آینده را بالا ببرد. حتی زدن ضربه با سر به توپ (هد زدن) هم ممکن است در آینده باعث افزایش احتمال ابتلا به فراموشی شود. برای همین سعی کنید تا می توانید از سرتان در مقابل هر ضربه یا اتفاقی محافظت کنید.
.:: This Template By : web93.ir ::.