آموزش پخت شیرین پلو
مواد لازم :
مرغ یک عدد، حدود دو کیلوگرم، تکه تکه خرد شود(بدون پوست)
برنج ۷۰۰ گرم
خلال پرتقال یا نارنج خشک ۱۵۰ گرم تازه ۴۰۰ گرم
خلال پسته ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۱۰۰ گرم
هویج ۴ عدد
شکر ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم
زعفران یکچهارم پیمانه دم کرده
روغن مایع به میزان لازم
کره یا روغن حیوان به میزان لازم
پیاز یک عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه:
خلال پوست پرتقال یا نارنج را پاک کنید تا کاملاً تمیز باشد در یک
قابلمه که گنجایش آب بیشتر را داشته باشد روی خلالها را آب بگیرد دو تا ۳
بار بجوشانید در آب ساده بریزید و چند بار با فاصله یک ساعت آب آن را عوض
کنید تا تلخی آن گرفته شود. شکر را با ۴ پیمانه آب بجوشانید بعد از آن که
شربت کمی غلیظ شد خلال تلخی گرفته را در آن بریزید. هویجها را کاملاً با
پوستکن پوست بگیرید و رنده درشت کنید و همراه با یک پیمانه آب و یکهشتم
قاشق جایخوری نمک بپزید و در صافی بریزید و به شربت و خلال پرتقال اضافه
کنید و بعد روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا یک پیمانه از شربت باقی بماند
خلال پرتقال و هویج شیرین شده را در صافی بریزید و شربت آن را نگهدارید.
خلال بادام و پسته را تمیز کنید و بشویید و دو سوم هر کدام را با خلال های شیرین شده مخلوط کنید و کنار بگذارید مرغ را با یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل بپزید تا بعد از پختن یک دوم پیمانه آب آن باقی بماند آب مرغ را صاف کنید و با شربت باقیمانده از خلالها مخلوط کنید همراه با یکدوم زعفران و یک تا دو قاشق کره یا روغن حیوانی آب کرده و کنار بگذارید برنج خیس کرده را آبکش کنید و دو تا سه قاشق روغن مایع را با یک پیمانه آب گرم روی برنج آبکش شده در آبکش بریزید و بعد برنج را طبق معمول دم کنید ده دقیقه آخر که برنج دم کشیده شربت را روی برنج بدهید.
موقع کشیدن برنج در ظرف دوسوم برنج را همراه با بقیه زعفران و یک قاشق کره یا روغن حیوانی با دو سوم مخلوط خلالها مخلوط کنید و برنج را در دیس بکشید و برنج همراه با مخلوط خلالها را با لایهلایه با برنج مخلوط کنید و روی آن را طبق سلیقه خود با یکسوم مخلوط خلالها و برنج زعفرانی تزیین کنید.مرغ را نیز میتوانید لایهلایه داخل مخلوط برنج و خلالها گذاشته و یا در دیس جداگانه بگذارید و با کمی مخلوط خلال تزیین کنید.
.:: This Template By : web93.ir ::.