همه
می دانیم که بیشتر گندم سفید از نشاسته درست شده است . و می دانیم که
نشاسته از کربوهیدرات ساخته شده است یعنی از به هم پیوستن زنجیره ی مولکول
های شکر . هر کسی که تا به حال مارشمالو (نوعی شیرینی خمیرمانند )را آتش
زده باشد می داند که شکر به راحتی می سوزد , پس آرد هم می تواند. آرد و
خیلی از کربوهیدرات های دیگر می توانند آتش بگیرند وقتی آن ها در هوا به
حالت گرد و غبار وجود دارد .فقط کافیست در هر متر مکعب 50 گرم یا بیش تر
آرد به صورت گرد در هوا وجود داشته باشد و مشتعل شود.
ذره های آرد آن قدر کوچک هستند که فورا
می سوزند. وقتی یک ذره بسوزد بقیه ذره های نزدیکش را هم روشن می کند و آن
وقت شعله بوجود آمده تمام ابر آرد را شعله ور کرده و منفجر می شود. تقریبا
هر کربو هیدرات به صورت گرد و غبار وقتی مشتعل شود منفجر خواهد شد .در خیلی
از انبارهای آرد به همین صورت با یک جرقه یا یک منبع گرما باعث انفجار و
آتش سوزی می شود.